Festival omladina
Festival omladina

Festival Omladina

Festival Omladina osnovan je 1961.godine sa idejom da afirmiše mlade kompozitore, aranžere i izvođače. Do kraja 70tih godina prošlog veka, bio je to festival zabavne muzike i šlagera, da bi u 80te ušao okrećući se ka novim izvođačima i žanrovima popularne muzike.

Muzički pravci i stilovi su se menjali, ali je suština ostala ista – Omladina postoji da nam pokaže nešto novo,ne samo zvukom, već i stavom, modom i senzibilitetom, ali i da okupi u Subotici mlade autore iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije.

Veliki broj omladinaca svake godine ima priliku da volontira na festivalu i samim tim da budu u ulozi domaćina ovoga grada.

Maturantski ples
Maturantski ples

Maturantski ples

Maturantski ples predstavlja obeležavanje proslave mature u Subotici u saradnji sa svim srednjim školama i školskim parlamentima.

Ovom manifestacijom obeležava se kraj srednjoškolskog školovanja na jedinstven, svečan i dostojanstven način, tako što veliki broj maturanata zajedno pleše u centru grada.

Cilj projekta jeste da se ulepša jedan važan trenutak za maturante. Program se realizuje putem održavanja časova sa koreografom plesa i traje 2 meseca.

Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih se obeležava svake godine u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Subotice i u saradnji sa mnogobrojnim omladinskim neformalnim grupama i omladinskim udruženjima.

Sam dan je propraćen bogatim sportskim programom, muzikom, kao i promocijom volonterskog rada i zdravlja. Događaj se održava 12.avgusta.