Evropski volonterski servis (European Voluntary Service) je projekat u kom učestvuju volonterske organizacije iz cele Evrope. EVS omogućava mladim ljudima (od 17 do 30 godina) da kao volonteri, radeći na nekom projektu, provedu od 2 do 12 meseci u nekoj evropskoj zemlji.

Volonterima je obezbeđen smeštaj, hrana, osiguranje, putni troškovi, kurs jezika i džeparac. Sve informacije o aktuelnim EVS projektima možete naći u bazi akreditovanih EVS organizacija.

EVS je deo programa za mlade (Erasmus+ Program) Evropske komisije koji promoviše mobilnost mladih i neformalno učenje kroz međunarodne aktivnosti vezane za razmene mladih.

Cilj je da se omogući neformalno iskustvo i učenje za mlade ljude, ohrabrujući njihovo društveno uključivanje i aktivno učestvovanje, unapređujući njihovu mogućnost za zaposlenje i dajući im mogućnost da pokažu solidarnost sa drugima.

Svaki EVS projekat za cilj ima uzajamnu podršku razvoju samog volontera i lokalne zajednice u kojoj volonter radi, čime se stiče uspostavljanje novih prijateljstava i razmene iskustava.

Tema projekta je veoma široka: od zaštite životne sredine, kulturnog nasleđa, umetnosti i kulture, rada sa mladim ili starijim osobama, do sporta ili rada u omladinskim organizacijama.

Više o tome možeš pronaći na stranici:

Evropski volonterski servis

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *