U sklopu redovnih programa Kancelarije za mlade, formiran je tim mladih ljudi koji se jednom nedeljno sastaju, i u zavisnosti od uočenih potreba ili tema za rad, realizuju različita planiranja i akcije, ili radionice na različite teme, kao što je komunikacija, rešavanje konflikata i timski rad.

Volonterski klub KZM-a okuplja mlade od 15-30 godina. S obzirom na to da se radi o neformalnom obrazovanju, mladi svojom slobodnom voljom dolaze do novih znanja. Služeći se raznim metodama i oblicima rada, mladima se omogućuje ravnopravno učestvovanje u okviru grupe.

Timski rad, kao i rad u malim grupama, omogućava mladima da preispitaju svoje stavove i vrednosti, ali i da iste podele sa drugima. Kroz niz radionica, mladi se osnažuju da steknu meke veštine koje će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada, ali i koje će im omogućiti da pronađu sebe i oblast kojom žele da se bave u životu.

Teme radionica su koncipirane tako da zainteresuju mlade i da im ponude znanje, koje nije moguće steći tokom školovanja tj. putem formalnog obrazovanja. Asertivna komunikacija, empatija, stavovi i vrednosti, kritičko mišljenje, konflikt i konfliktne situacije, podizanje samopouzdanja, zakon o mladima, zakon o volontiranju, liderstvo, team building samo su neke od mnogobrojnih tema koje se obrađuju u volonterskom klubu KZM-a.

Volonteri ovog kluba pokazuju i šire plemenitost, humanost i druge vrednosti koje su zasnovane na filantropiji. U tom cilju, odazvali su se na razne humanitarne aktivnosti poput Novo srce, novi živothumanitarni turnir u stonom tenisu za Sandru Svorcan, Zgib za Martina, Help portret, kao i humanost na delu za vreme poplava u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *