U sklopu realizacije projekta Gradski omladinski centar, finansiranim od strane Ministarstva omladine i sporta, ispred Grada Subotice, Kancelarija za mlade je realizovala obuku na temu aktivnog učešća i volonterizma mladih.

Cilj obuke jeste osnaživanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u zajednici.

Program radionica za mlade na temu volonterizma i aktivnog učešća, u sklopu projekta Gradski omladinski centar podrazumeva odabir 25 mladih na osnovu prijava i sprovođenje 10 susreta u toku 2 meseca.

Radionice su se održavale jednom nedeljno u prostorijama Kancelarije za mlade. Cilj programa radionica jeste osnaživanje mladih srednjoškolaca i studenata Subotice za preuzimanje aktivne uloge u zajednici. Teme koje će se obrađivati na programu radionica su:

  • Zajednica i Ja (istraživanje svoje uloge u zajednici i njenom razvoju)
  • Uspešna komunikacija (timska komunikacija, vođenje sasatanaka, upravljanje procesima
  • Aktivizam i volonterizam (Na koje sve načine mladi mogu da iskuse aktivno učešće, prava i obaveze volontera, promocija volonterizma)
  • Planiranje i pisanje projekata (Unapređenje veština analize i logičkog okvira postavljanja ideja i problema u ciljeve i aktivnosti).

Učesnici programa radionica su u obavezi da u toku programa, uz podršku voditelja organizuju akcije, aktivnosti i/ili radionice vršnjačkog tipa za mlade u okviru Gradskog omladinskog centra.

Projekat Gradski omladinski centar Subotica, podrazumeva pre svega razvoj programa slobodnih aktivnosti, te razvoj edukativnog programa za mlade u odnosu na postavljene ciljeve Lokalnog akcionog plana za mlade. Projekat podrazumeva opremanje Gradskog omladinskog centra i razvoj aktivnosti za slobodno vreme mladih, a sa druge strane u okviru projekta se realizuje i program radionica za mlade, koji će nakon završene obuke imati potrebna znanja i veštine za aktivni angažman putem organizacije akcija i vršnjačkih edukacija u svojoj sredini.

Projekat Gradski omladinski centar sprovodi Grad Subotica uz koordinaciju Kancelarije za mlade, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *