Poziv za volontiranje i edukacije u okviru festivala Omladina 2016

U sklopu održavanja festivala Omladina 2016. Kancelarija za mlade organizuje volontiranje na festivalu za sve zainteresovane mlade. Volontiranje podrazumeva podršku organizatorima, posebno u pogledu podrške gostujućim takmičarskim bendovima.

Festival Omladina 2016

U toku je konkurs za takmičarske bendove! Takmičenje će se održati 28. maja 2016. u Subotici, u sklopu jednodnevnog muzičkog festivala festival Omladina 2016 na Stadionu malih sportova. Pravo učešća imaju autori koji se bave autorskom muzikom sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Žanrovskog ograničenja nema, a kriterijumi ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

Gradski omladinski centar Subotica

U sklopu realizacije projekta Gradski omladinski centar, finansiranim od strane Ministarstva omladine i sporta, ispred Grada Subotice, Kancelarija za mlade je realizovala obuku na temu aktivnog učešća i volonterizma mladih.

Letnja šema 2015

Učešće na svim radionicama i programima je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem maila na prijava@kzm.subotica.rs, gde treba da naglase oblast i aktivnost za koji su zainteresovani, a nakon toga će im biti dostavljena detaljnija prijava za učešće u određenom programu.

Klub volontera

U sklopu redovnih programa Kancelarije za mlade, formiran je tim mladih ljudi koji se jednom nedeljno sastaju, i u zavisnosti od uočenih potreba ili tema za rad, realizuju različita planiranja i akcije, ili radionice na različite teme, kao što je komunikacija, rešavanje konflikata i timski rad.

Hoću da znam jer ja biram

U organizaciji Zavoda za javno zdravlje Subotice, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, udruženjem Restart i srednjim školama realizuje se program Hoću da znam jer ja biram, program koji se bavi informisanjem mladih o problemima zavisnosti.

Karijerno informisanje

Kancelarija za mlade organizuje program Karijernog informisanja za srednjoškolce, u saradnji sa Inventiva (Beograd) i udruženjem Samonicijativa. Sastanci se dešavaju u prostorijama Kancelarije za mlade, jednom mesečno.

Tandem učenje

Kancelarija za mlade Grada Subotice realizuje radionice u okviru Tandem programa za učenje jezika sredine za mlade pojedince/nke pod nazivom Učimo jezik zajedno/Tanuljuk nyelvet együtt.

Klub roditelja

U prostorijama Kancelarije za mlade uspešno je pokrenut program Klub roditelja, čime se mladi roditelji podstiču da putem zajedničkih susreta razmenjuju informacije, te razvijaju veštine i znanja za uspešno roditeljstvo putem gostujućih stručnih predavača i putem međusobne podrške. Sastanci se dešavaju jednom nedeljno u prostorijama Kancelarije za mlade.

Međunarodni dan mladih 2015

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih 2015. godine kroz niz aktivnosti za mlade na otvorenom.

Festival Omladina 2015

Festival Omladina se ove godine realizuje u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Subotice. Manifestacija će se održati 30.05.2015. na Stadionu malih spotova, sa početkom u 21.00.

Obeležavanje mature u Subotici

Kancelarija za mlade po prvi put organizuje obeležavanje proslave mature u Subotici u saradnji sa svim srednjim školama i školskim parlamentima, pod nazivom Maturantski ples, koji će se realizovati 27.05. 2015. u 12.00, na Trgu Slobode.